Продукти (макар че обичам да слагам на око):
- 2 яйца
- щипка сода
- 1 чаена чаша захар
- 2-3 супени лъжици мед
- 1 чаена чаша олио
- канела
- джинджифил
- ванилия
- брашно докато стане меко, хомогенно тесто
Всичко това се смесва като накрая се слага брашно, за да се получи тесто за разточване. Оставя се в хладилника за 20- 30 минути. След това тестото се разточва и се изрязват меденките с помощта на форми за сладки. Тук може би е мястото да кажа и от къде са новите ми формички на сладки. Магазинчето се казва Aromas House. Ето го и сайта им. Нещата от там могат да се поръчат и да пристигнат на адрес, имат и магазинче на Неофит Рилски в София, близо до централата на СДС на Раковска.
Сладките се пекат на умерена температура до готовност. Отделят се лесно от тавата, така че няма ядове с отделянето им :)
Като изстинат, може да бъдат декорирани. Декорацията е въпрос на вкус, умения и въображение. Ето какво се получи при мен.
Ако на някого са му харесали формичките, цък.
Ооо, чудесни са меденките!!! Запазвам си рецептата, че при всичките ми опити досега :)) меденките ми все се разливат - а тези изглеждат перфектно!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Благодаря! Станаха и доста вкусни, но още по- прекрасен е ароматът, който посреща от входната врата :)
ОтговорИзтриванеаз пък обичам кафе с кашкавал, почти като дядо ти :) това е класика според мен... чалъмът е в контраста - става и с меденките, които изглеждат чудесно, между другото :)
ОтговорИзтриванеHello friends,
ОтговорИзтриванеGood news,This one place to shop for members provides value and convenience. JOIN TODAY to enjoy membership status.
Please visit this site http://www.comprewards.com/
& like this page https://www.facebook.com/comprewards
Thank you.